Cred că nu mai este un secret pentru nimeni și anume că, fiecare dintre noi cunoaștem cel puțin o persoană care poarta ochelari de vedere.

I-am ascultat frustrările și am încurajat-o pe alocuri. Poate fără efectul așteptat. Poate ne-a răspuns pe un ton autoritar ” Nu ai tu de unde să ști!”. Cu toate astea cred că toți ne -am întrebat măcar odată.

Ce nu-i place unei persoane cu ochelari de vedere la ochelarii ei

Din punctul meu de vedere sunt mai multe aspecte pro decât contra ochelarilor de vedere. Dar nu suntem aici să vorbim despre avantaje, cel puțin nu acum. Deci să nu o mai lungim și să intrăm direct în acțiune.

Un prim dezavantaj al purtării de ochelari de vedere este că se aburesc la schimbarea brusca de temperatură. Când este ger este un adevărat spectacol să intri în orice încăpere încălzită și să nu mai vezi la propriu.

Alt dezavantaj este faptul că orice zgârietură apărută pe o pereche de ochelari poate modifica acuitatea vizuală a purtătorului.

Sunt deosebit de inconfortabile chiar și când afară sunt 40 de grade Celsius.

Rama lor îngustează câmpul vizual. De unde și proverbul “ochelari de cal” adică vezi numai înainte.

Alunecă de pe nas-orice perechea de ochelari prost ajustată va aluneca, ceea ce este destul de inconfortabil. Poți avea norocul ca rama pe care tu o deții să se rupă în cele mai neprietenice momente.

Un alt dezavantaj al purtării de ochelari este acela că sunt la fel de inconfortabili la piscină cât și la mare.

Acum că am vorbit despre dezavantajele purtării ochelarilor de vedere vom vorbi în continuare și despre avantajele purtări lor. Din punctul meu de vedere ochelarii de vedere sunt foarte ușor de întreținut. Îți oferă posibilitatea de a i păstra mai mult de un an de zile cum este în cazul lentilelor de contact. Este necesar controlul oftalmologic însă acesta nu înseamnă că îți va schimba dioptriile.

Pe pe www.avisia.ro poți găsi pentru tine sau prietenii tăi atât rame pentru ochelarii de vedere cât și lentile pentru ochelari. Dacă și tu ești în căutarea unei perechi potrivite de ochelari de vedere poți accesa link ul mai sus menționat și îți poți alege din gama variată de produse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *