gresie sau parchet

Renovezi sau amenajezi locuința și te întrebi ce ar fi mai bine să alegi, gresie sau parchet? Podeaua reprezintă o suprafață mare din încăpere și trebuie să fie acoperită cu un material adecvat destinației camere, stilului tău de viață și decorului încăperii.

Dilema “gresie sau parchet” este una clasică și nu are un singur răspuns corect. Decizia pe care o vei lua depinde de numeroși factori, iar preferințele tale cântăresc mult în hotărârea finală.

Gresie sau parchet în dormitor

Parchetul este cea mai populară alegere pentru dormitoare, datorită durabilității și aspectului plăcut. Un parchet din lemn masiv, are un farmec aparte. Înnobilează camera și îi dă un aer primitor și cald. Se potrivește cu orice stil de desing interior.

Gresia a început să fie din ce în ce mai apreciată în dormitoare, dar nu vorbim despre orice fel de plăci ceramice. Preferate sunt cele care imită fibra lemnului, pentru că poți aduce spațiului o notă caldă specifică dormitoarelor. Gresia se spală și se întreține foarte ușor, e durabilă și nonalergenică.

Alt advertorial SEO: Gresie – cum să o folosiți în mod optim

Gresie sau parchet pe hol

De obicei pe hol nu prea stai, dar treci destul de des, nu doar tu ci și oaspeții. Dar ai putea să iei în considerare gresia ca finisaj. Rezistă bine la agresiuni și se curăță ușor, ceea ce e bine dacă te gandești la zilele ploioase și la noroiul care mai scapă de filtrul covorului de la intrare.

Parchetul, în schimb, dacă este același cu cel din living, păstrează continuitatea la nivelul podelei și într-un open space, arată foarte elegant.

Gresie sau parchet în bucătărie

Bucătăria, cu aburii ei, nu pare un loc potrivit pentru lemnul sensibil din care este realizat parchetul. De asta nici nu vei pune vreodată un parchet obișnuit pe podeaua din bucătărie, ci unul special tratat pentru umezeală.

Opțiunea mai des întâlnită este gresia, cu avantajele ei bine cunoscute. Dar mai poți lua în considerare și o combinație de gresie și parchet în bucătărie.

Gresie sau parchet în living

Dacă optezi pentru gresia cu aspect de fag sau alta esența lemnoasă, probabil că oaspeții nici nu-și vor da seama că nu ai acoperit pardoseala cu clasicul parchet din lemn.

Concluzia este că orice variantă ai alege, în living este aproape obligatoriu să pui un covor sau chiar două, ca să definești zona de socializare și zona de citit.

Următorul articol: Repatriere din Uniunea Europeană prin intermediul Requiem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *