Vine o vreme când bunicii nu mai sunt capabili să se îngrijească singuri și multe persoane se întreabă dacă nu cumva ar fi mai bine într-un azil de bătrâni sau dacă se vor simți mai bine acasă. Răspunsul la această întrebare este destul de complex deoarece trebuie luați în calcul mai mulți factori, printre care, cel mai important, starea de sănătate în care se află în momentul actual.

De ce este mai bine la un azil de bătrâni?

Deși poate părea mai simplu să îngrijești un vârstnic acasă dar dacă acesta are un set de nevoi mai specifice și inclusiv o boală care necesită atenție medicală permanentă, în acest caz este mai bine să alegi un azil de bătrâni. Într-un cămin pentru seniori se oferă o îngrijire adecvată și permenentă, lucru care nu este întotdeauna posibil acasă deoarece oricât de mult ți-ai dori ai un serviciu și propria familie de îngrijit. Să muți un senior într-un azil nu înseamnă să îl abandonezi deoarece vei putea să îl vizitezi oricând și dacă starea lui de sănătate permite, atunci va putea să efectueze vizitele chiar seniorul.

azil de bătrâni

Mai ales dacă seniorul este țintuit la pat, misiunea de a-l îngriji acasă este imposibilă. Adeseori, vârstnicii se regăsesc în situații care fac imposibil să ducă la bun sfârșit niște lucruri banale. De asemenea, trebuie să iei în calcul faptul că un vârstnic dorește să se bucure de o autonomie proprie și să știe că nu depinde neapărat de familie pentru a se descurca.

Serviciile de la Seniore sunt gândite special pentru vârstnicii cu nevoi specifice

Mutarea într-un azil de bătrâni poate să fie un lucru benefic pentru familie și mai ales pentru vârstnic deoarece, acesta știind că nu depinde de familie pentru a se descurca în cele mai banale situații, va simți mai puțină presiune și starea psihică va fi cu mult îmbunătățită. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre ce înseamnă viața într-un cămin pentru seniori atunci intră pe website-ul www.seniore.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *