Alegerea ochelarilor de vedere potriviți nu este doar despre corectarea vederii, ci și despre stil, confort și potrivirea perfectă cu nevoile tale individuale. Avisia.ro îți oferă un ghid practic pentru a naviga prin procesul de alegere a lentilelor potrivite și a tipurilor de rame, astfel încât să obții o pereche de ochelari care să îți reflecte personalitatea și să îți ofere o vedere clară.

1. Alegerea Lentilelor Corecte:

 • Monofocale: Pentru cei cu o singură problemă de vedere, cum ar fi miopia sau hipermetropia, lentilele monofocale sunt o opțiune excelentă. Acestea corectează vederea la o singură distanță: fie aproape, fie la distanță.
 • Bifocale: Dacă ai nevoie de corectare pentru vedere la distanță și la apropiere, lentilele bifocale sunt soluția ideală. Acestea includ două zone distincte pentru a acoperi ambele nevoi.
 • Progresive: Lentilele progresive sunt o opțiune pentru cei care au mai multe probleme de vedere și doresc o tranziție lină între diferitele distanțe de vedere, eliminând necesitatea mai multor perechi de ochelari.

2. Alegerea Tipului de Rame:

 • Rame Metalice: Ramele metalice sunt durabile, ușoare și potrivite pentru un aspect clasic și elegant. Ele sunt ideale pentru cei cu alergii la materialul din plastic.
 • Rame Din Plastic: Ramele din plastic vin într-o varietate de culori și stiluri, oferind o gamă mai mare de opțiuni de design. Acestea sunt ușoare și pot fi confortabile pentru purtare îndelungată.
 • Rame cu Flexibil: Ramele cu flexibil sunt realizate dintr-un material maleabil, ceea ce le face rezistente la rupere. Acestea sunt ideale pentru cei cu un stil de viață activ.

3. Stilul Personal și Forma Feței:

 • Rotunde: Ramele rotunde pot adăuga un aspect retro și sunt potrivite pentru fețele cu linii mai dure.
 • Pătrate: Ramele pătrate pot oferi un aspect modern și sunt ideale pentru echilibrarea fețelor cu trăsături rotunjite.
 • Cat-Eye: Ramele cat-eye adaugă un element de feminitate și sunt potrivite pentru cei care doresc un aspect mai sofisticat.

4. Mărimea și Ajustarea:

 • Mărimea Corectă: Asigură-te că ramele au mărimea corectă pentru a se potrivi confortabil pe fața ta fără a aluneca sau a provoca presiune excesivă.
 • Ajustarea Corectă: O ajustare corespunzătoare a ramei este esențială pentru a evita disconfortul și pentru a asigura că lentilele sunt centrate corect pe ochi.

5. Consultarea Specialistului în Ochi:

Nu uita să consulți specialistul în ochi pentru a obține o rețetă corectă și pentru recomandări personalizate în funcție de nevoile tale specifice.

Avisia.ro – Alegerea Ideală Pentru Ochelarii Tăi de Vedere:

Cu o gamă variată de lentile și rame de calitate, Avisia.ro este alegerea ideală pentru cei care caută ochelari de vedere potriviți. Investește într-o vedere clară și într-un stil personalizat cu ochelarii de la Avisia.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *