Webteam

Lansarea unei afaceri online vine împreună cu o serie de decizii care pot să afecteze într-un mod pozitiv sau negativ modul în care va funcționa și în viitor. Încă de la început este important să te gândești la rezultatele pe care dorești să le obții pe termen scurt, mediu și lung. Pe termen lung, nivelul de trafic trebuie să poată ține pasul cu dezvoltarea afacerii.

Motive pentru alegerea unui server dedicat

Pentru început este suficient să optezi pentru găzduire web de tip shared, însă, pe termen lung, în cazul în care afacerea prosperă vei avea nevoie de mai mult trafic și de spațiu pentru găzduirea volumului de date acumulat. Astfel, cea mai bună soluție este fie că serviciul de hosting să permită un upgrade la un pachet de servicii mai performanțe sau să optezi pentru un server dedicat.

Avantajul unui server dedicat este acela că resursele nu mai sunt împărțite cu alți utilizatori, conținutul website-ului este izolat, spațiul și resursele sunt disponibile numai pentru ține. Un server dedicat poate să fie personalizat și permite accesul nelimitat la hardware. Este o opțiune mai costisitoare însă, investiția se justifică în momentul în care afacerea evoluează și câștigurile încep să apară.

Există trei motive pentru care un server dedicat este o alegere inspirată pentru o afacere: viteză de încărcare a paginilor mai mare, protective DDoS și posibilitate de configurare în funcție de nevoile și dorințele utilizatorului. În plus, un server dedicat oferă mai multă libertate în a controla website-ul.

Alege un provider de hosting care înțelege nevoile afacerii tale

Serverul este administrat și monitorizat de provider-ul de hosting și va avea grijă de toate aspectele tehnice și va oferi suport. Va monitoriza riscurile și se va asigura că există copii de rezervă a tuturor informațiilor de pe website, astfel încât să funcționeze optim. În cazul în care deții cunoștințele tehnice necesare un server dedicat poate să fie administrat și de utilizatorul acestuia.

Alegerea unui provider de hosting trebuie să se bazeze pe capacitatea acestuia de a se adapta nevoilor tale, nu doar pentru prezent ci și pentru viitor. Soluțiile de găzduire web pe care le oferă trebuie să fie flexibile și pachetele de servicii să fie adaptate afacerii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *